From Langkawi With Love | Bercuti ke Langkawi

Pada hari sabtu lepas aku telah bercuti ker Langkawi. Cuti cuti malaysia ker? hehe. Sudah lama sangat rasanya aku tak bercuti. Asyik kerja, kerja dan kerja. Bercuti inilah aku ambil masa untuk merehatkan minda dan badan. Merasai keindahan alam sekitar. Atas sebab itulah aku bersetuju dengan kawan untuk bercuti ker langkawi.

Tiket ferry dari penang ker langkawi adalah RM60. Tetapi jika kita beli untuk pergi dan balik total tiket ferry adalah RM115. Kali ni aku tak nak bercerita panjang, biarlah gambar yang menceritakan semuanya. Jom layan gambar dibawah. Gambar langkawi dan video langkawi.

Peta Langkawi

Peta Langkawi

Pulau Payar

Pulau Payar

.

Pulau Payar 1

Pulau Payar 1

.

Pulau Payar 2

Pulau Payar 2

.

Langkawi - Bahtera Purba

Langkawi - Bahtera Purba

.

 

Langkawi - Waterfall

Langkawi - Waterfall

.

Langkawi - The Legend Of Air Hangat

Langkawi - The Legend Of Air Hangat

.

Langkawi - Kolam Air Panas

Langkawi - Kolam Air Panas

.

Langkawi - Kolam Air Panas 2

Langkawi - Kolam Air Panas 2

.

Langkawi - Pantai Pasir Hitam

Langkawi - Pantai Pasir Hitam

.

Langkawi - Pantai Pasir Hitam 2

Langkawi - Pantai Pasir Hitam 2

.

Wildlife Langkawi

Wildlife Langkawi

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Bangau

Taman Hidupan Liar Langkawi - Bangau

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Buaya

Taman Hidupan Liar Langkawi - Buaya

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Burung Helang

Taman Hidupan Liar Langkawi - Burung Helang

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Burung Nuri 2

Taman Hidupan Liar Langkawi - Burung Nuri 2

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Burung Nuri

Taman Hidupan Liar Langkawi - Burung Nuri

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - E

Taman Hidupan Liar Langkawi - E

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Ikan Emas

Taman Hidupan Liar Langkawi - Ikan Emas

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Kancil

Taman Hidupan Liar Langkawi - Kancil

.

Taman Hidupan Liar Langkawi - Rusa

Taman Hidupan Liar Langkawi - Rusa

.

Taman Hidupan Liar Langkawi

Taman Hidupan Liar Langkawi

.

Langkawi - Tenang

Langkawi - Tenang

.

Langkawi - Rakan Yang Turut Serta

Langkawi - Rakan Yang Turut Serta

.

Langkawi - Rakan Yang Turut Serta 2

Langkawi - Rakan Yang Turut Serta 2

.

Langkawi - Rakan Yang Turut Serta 3

Langkawi - Rakan Yang Turut Serta 3

.

Langkawi - Pulau Pulau Cantik

Langkawi - Pulau Pulau Cantik

.

Langkawi - Pulau Pulau Cantik 2

Langkawi - Pulau Pulau Cantik 2

.

Langkawi - Pulau Dayang Bunting

Langkawi - Pulau Dayang Bunting

.

Langkawi - Pantai yang Cantik

Langkawi - Pantai yang Cantik

.

Langkawi - Menaiki Bot

Langkawi - Menaiki Bot

.

Langkawi - Destinasi

Langkawi - Destinasi

.

Langkawi - 3 Pulau

Langkawi - 3 Pulau

.

Langkawi - Monyet

Langkawi - Monyet

.

Langkawi - 3 Pulau - Mandi

Langkawi - 3 Pulau - Mandi

.

Langkawi - 3 Pulau - Mandi 2

Langkawi - 3 Pulau - Mandi 2

.

Langkawi - 3 Pulau - Mandi 3

Langkawi - 3 Pulau - Mandi 3

.

Langkawi - Makanan Tempatan

Langkawi - Makanan Tempatan

.

Langkawi - Art - Penulis

Langkawi - Art - Penulis

.

Langkawi - Underwater World - Hidupan Laut

Langkawi - Underwater World - Hidupan Laut

.

Langkawi - Underwater World - Lupa

Langkawi - Underwater World - Lupa

.

Langkawi - Underwater World - Penguin

Langkawi - Underwater World - Penguin

Diatas ni adalah gambar yang aku ambil menggunakan phone xperia x10 milik aku. Nanti aku akan uploadkan lagi banyak gambar yang diambil menggunakan kamera digital dari kawan aku. Korang boleh lihat macam macam yang korang nak lihat.

Pada pendapat aku, langkawi ni kalau korang nak puas pusing seluruh pulau langkawi ni kena ambil masa sebanyak 3 hari dua malam. Maaf cakap sehari konfem tak cukup la nak pusing semua tempat. Secara overall aku boleh katakan yang langkawi ni sebenarnya masih banyak potensi yang boleh dikembangkan untuk menjadi pusat pelancongan yang terbaik.

ADA BANYAK GAMBAR YANG AKAN DIUPLOAD DAN VIDEO DARI LANGKAWI AKAN DIUPDATE DALAM 2-3 HARI LAGI.

SKRG AKU UPDATE LANGKAWI VERSI VIDEO PULA

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xkv_KzKBs8o[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HDKKnYU2xs8[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3pupV3xnOmQ[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oNj3t0i3-m4[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5kH7DBF_3XM[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6_OX6hKkrYE[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GDjdFBI3Zz4[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8EvWS5njBX0[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ma66NtR3SdM[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aocJ0wjvs0c[/youtube]

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9gxTiK3xpjo[/youtube]

.

ESOK AKAN ADA LAGI GAMBAR YANG AKAN DIUPLOAD, TUNGGUUUUUUUUUUUUUUU…………….

Comments

  1. says

    bestnya juan… nak pegi jugak Langkawi nanti selepas merentasi
    gunung KK.. tarikh dan bila aku tak pasti lg.. hik3.. plan jer..

    ehhh.. balik bawak coklat byk2.. tax tak der tuh… nyum2

  2. says

    Juan boleh tahan camera fon xperia tu kan , cantik2 belaka.. juan tidur di langkawi ke tk ? patut letak harga sekali leh budjet berapa kalau nak kesana kan hihihi

    • says

      saya tidur kat sana la puan bee, sehari mana cukup, hehe, setakat ni saya rasa kalau 3 hari 2 malam seorang habis dalam RM500. Sewa bilik ngan sewa kereta kongsi dengan kawan, yang lain sendiri budget, hehe, xpa, nanti saya akan update gambar dari kawan saya, dari situ banyak info yg saya akan kongsikan :)

  3. says

    Hee…hee..gambar 2 macam tahan dugaan sahaja bro. Awal tahun baru ini saya ada pergi sana malangnya tidak sempat berjalan-jalan kerana ke sana ada urusan kerja

  4. says

    Lama dah tak pergi Langkawi, last pun waktu kecil dulu. Memang cantik pemandangan di sana. Btw, apa monyet tu dengan buat dgn pasangan dia kt atas tu? Haha

  5. fiezaradzi says

    mmg besst pun pegi langkawi.. pada saya cantik.. wpun byk lagi tmpat yg tak pegi… seronok, cuma kena lebih duit sikit la utk jln2..

    kedai makan tu cam kenal je.. hehe

  6. says

    amboi diam2 rupanya pi bercuti ye..bestnye dapat pi cuti ramai2 cmtu. cantiknya air laut biru2 kehijauan..sy pun lama la tak pi langkawi ni duk dekat saja hehe..kena cari masa sesuai gak ni..rindu kat langkawi

  7. says

    cantik pemandangan….seronok dapat bercuti kan..tak sabar nak berangkat ke Terengganu khamis ni walaupun ada conference sbnrnya..tp jalan mau juga!! :D

  8. says

    Salam.
    Walaupun selalu turun langkawi, tapi banyak tempat lagi saya tak pegi.

    Kawan2, skrg ni kalu nk pegi langkawi menaiki feri kena lebih waspada krn skrg musim angin ribut. Seriau kalu naik feri bila laut tgh bergelora..huhu..so, kalu ada budget lebih, better naik flight.
    MEKAR recently posted..Pekan Rabu oh Pekan Rabu

    • says

      hari tu masa saya balik pon memang hujan lebat,sejuk pon sejuk giler, memang nak naik flight tapi kawan x mau sebab nak feeling di lautan, hehe

    • says

      sangat banyak, dengan keluasan langkawi yang besar, dan banyak tanah yang kosong, sangat memerlukan kewangan yg besar untuk mempelbagai daya tarik disana

Trackbacks

  1. [...] more information, you all can refer this blog for more information about Langkawi Island Tweet(function() { var po = [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge