Edisi Siasat – Buat Duit Dengan Unruly Media

Edisi Siasat – Buat Duit Dengan Unruly Media. Tension betul bila keyword “proton preve latest image”, “isu PTPTN” dan “sebulan sebuah buku” mendominasi google serp dirangking pertama. Kenapa jadi begitu? Kerana SEO kah? Tahniah aku ucapkan pada sesiapa yang masuk ke blog aku dan menekan button “like” yang seterusnya membuatnya bertahan dan bertahta di arena google serp ditempat yang pertama. Terima kasih semua…. (takder kaitan ngan entry.. hehe.. :)

JOM TENGOK GAMBAR TERBARU PROTON PREVE DI PROTON SHOWROOM

Tadi semasa aku membuka email, aku telah di”invite” aka dijemput untuk menyertai pengiklanan dari Unruly Media (The Global Platform for Social Video). Aku telah kaji samada Unruly Media ini sebuah pengiklanan benar atau pun tidak. Ternyata maklumat berkenaan Unruly Media sangat banyak dan lagi lagi berita terbaru Unruly Media telah tersebar. Kalau ada sesiapa yang mempunyai maklumat yang lebih berkenaan Unruly Media ni boleh kongsikan disini.

Unruly Media

Unruly Media

Secara yang aku faham, Unruly Media ini adalah sebuah pengiklanan berasaskan video. Selalunya syarikat lain seperti nuffnang lebih kepada iklan bergambar, pengiklanan google adsense pula lebih kepada iklan bergambar dan juga link link. Akan tetapi pengiklanan Unruly Media adalah berasaskan video. Jika kita letak kod kod iklan mereka diblog kita, makan akan terpapar video video yang telah kita pilih. Iklan iklan pula kita boleh pilih.

Pendapatan dari Unruly Media berdasarkan per”impression” terhadap video, dibayar dalam dollar dan akan ditransfer ke akaun paypal dengan nilai minimum $50 dollar. Lagi ramai yang play video lagi banyak income yang masuk. Malah kita juga boleh mendapatkan pendapatan dari “sponsored editorial”. Memang menarik. Jom lihat sedikit sedutan dari email yang aku terima tadi.

We’re looking for sites to place the video on. If you’re interested, we can provide you with our Unruly player to embed, and pay you for each view generated. I love the design of your site, and your coverage of tech-related news means you will appeal to a tech-savvy, mobile and knowledgeable audience, which makes you a perfect fit for our site!

If you would also like to run a sponsored editorial let us know and we can discuss terms, as we can offer additional incentives for doing so. You can approach the editorial from any angle you like. Please note that all editorials need to be clearly marked as sponsored, and associated tweets should be marked #spon or #ad.  Please let me know if this is something that would be of interest to you and your readers. – Unruly Media

Disebabkan ianya menarik, dan aku telah pun mempunyai subdomain blog yang berkenaan “TECH“, maka aku terus sign up tanya ragu ragu. Dan disebabkan juga email ini diatas “Jemputan“, maka bila aku sign up terus boleh access tanpa tunggu approval dari Unruly Media. Jom melawat blog subdomain aku disini untuk melihat video yang telah dipasang di blog aku iaitu disini wanwidget technology.

Kita akan lihat sebulan dua ini, kalau ianya benar dan betul, maka aku akan teruskan menjadi publisher bagi Unruly Media. Sebenarnya yang best tu pengiklanan ni membolehkan aku untuk membuat “sponsored editorial” terhadap video video tersebut tanpa masalah, wahhhh… good.. :)

Comments

    • says

      pasal iklan video boleh pi blog TECH saya dan lihat disidebar kanan, ada video dan tertulis sponsered by samsung, setiap klik play dapat bayaran, jgn risau x dapat klik, sebab video dia adalah video terbaru yang orang akan klik, sebab dia gunakan video dari youtube… :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge