Lelaki Kacak Suka Theme Blog WordPress Yang Mesra SEO

Lelaki Kacak Suka Theme Blog WordPress Yang Mesra SEO. Ada apa dengan Blog yang mesra SEO. Adakah theme blog memainkan peranan yang penting didalam keupayaan blog terhadap SEO?. Atau apakah theme blog juga mempengaruhi satu satu nya kesan terhadap rangking Lelaki Kacak didalam senarai SERP Google. Akan tetapi hari ini aku bukan ingin berceloteh mengenai contest Lelaki Kacak didalam entry ini. Tajuk dan penceritaan ringkas kali ini adalah lebih kepada kesan kesan yang boleh mempengaruhi keupayaan entry atau post baru untuk cepat berada didalam Hasil Carian Google.

Disini aku melihat ada dua kategori yang mempengaruhi Google SERP terhadap sesuatu entry yang diterbitkan. Satu darinya adalah kerana keupayaan Theme blog yang dipilih telahpun mesra SEO yang menyebabkan tiada perlunya menggunakan bantuan bantuan dari plugin mesra SEO seperti All in One SEO Plugin ataupun SEO Ultimate Plugin atau yang lain lain. Blog aku yang lain telah aku uji dengan theme yang berbeza dengan apa yang aku pakai sekarang dan ditambah pula dengan plugin SEO Ultimate. Percubaan pertama cuba dilakukan…

Lelaki Kacak-Dengan Buah Tembikainya

Lelaki Kacak-Dengan Buah Tembikainya

Blog percubaan aku itu menggunakan theme Thesis 1.7 dan telah diinstall dengan plugin SEO Ultimate. Bila entry baru cuba di”publish”, nampaknya tajuk baru aku tidak keluar disenarai SERP Google. Aku tunggu hingga keesokkan harinya pon “still” tidak index oleh google. Soalan aku adakah Theme Blog Thesis 1.7 itu telah “clash” atau berlakunya pertembungan SEO antara SEO buit-in dengan SEO Ultimate yang menyebabkan google tidak mampu mengindex entry post yang aku postkan. Boleh aku katakan korang kena berhati hati didalam memilih theme untuk blog.

Sayang sekali, theme thesis 1.7 sangat cantik dan aku ingin menggunakan sampai bila bila, atau adakah plugin SEO Ultimate harus di “uninstall” untuk membenarkan theme thesis 1.7 berfungsi dengan sempurna. Ada idea? Lelaki Kacak harus berusaha dan mencuba pelbagai perkara baru bagi meningkatkan pengalaman yang mampu mengajar erti  perkongsian ilmu sesama blogger. Sekian……… :)

Comments

    • says

      salah satu nak tahu mesra atau tidak apabila kita “publish” satu satu entry, kita dapat lihat entry kita cepat diindex dan dah ada kat carian google, x sampai beberapa minit dia dah ada kat google

    • says

      selepas kita publish entry baru, lepas tu cuba search tajuk yg kita publish, ada x kat search engine google, kalau ada maknanya theme kita mesra seo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge