Projek Review Me-Review Alexa – Suka Sama Suka

Projek Review Me-Review Alexa – Suka Sama Suka. Kali ni aku nak buat projek ringkas iaitu Review Me-Review Alexa. Tujuan bagi projek ini adalah untuk meningkatkan ranking alexa sesama kita. Projek ni tiada berat sebelah  kerana ianya suka sama suka. Korang review Alexa Wanwidget dan aku pula wajib me-review alexa blog korang pula. Adilkan. Sebenarnya aku dah lama dah nak buat projek review me-review ni, tetapi tiada masa. Ok pada sesiapa yang berminat nak join review me-review Alexa ni boleh lah berbuat demikian di sini {http://www.alexa.com/siteinfo/wanwidget.com}.

Bila korang dah masuk kedalam link yang aku berikan tu, jangan risau, korang hanya perlu login menggunakan Facebook korang masing masing dan mula menekan button “Write A Review” yang berwarna kuning dan mulakan menulis review korang pasal wanwidget. Setelah siap tolong komen di entry ini dan mengatakan korang dah review blog aku di Alexa dan tugas aku pula me-review blog korang pula. Sama sama tolong menolong.

Alexa - Write a Review

Alexa - Write a Review

Seperti gambar diatas, tekan link yang aku berikan tadi, kemudian tekan button kuning yang bertulis “Write a Review“. Jangan risau proses nak me-review di Alexa tidak lama, hanya sekejap sahaja masa yang diambil. Korang tengok gambar di atas, hanya 2 orang sahaja yang me-review blog ini, aku harap nak 10 orang paling kurang me-review blog aku ni.

Alexa Traffic Rank blog wanwidget di Malaysia adalah 431, dan diseluruh dunia adalah 76K, hanya 2 orang sahaja yang telah me-review setakat ini dan mempunyai backlink sebanyak 517. Jika boleh aku ingin teruskan blog wanwidget ini agar terus berada dibawah rank 500 di Malaysia.

Nuffnang Buffered Earnings

Nuffnang Buffered Earnings

Baru sebentar tadi aku check akaun nuffnang dan ternyata nuffnang telah menganugerahkan blog aku iaitu wanwidget dengan Buffered Earning yang pertama untuk tahun 2012 ini. Lama betul nak dapat BE dari nuffnang ni. Aku ingat macam dah tak aktif dah BE Nuffnang ni kat blog ni. Ok, terima kasih nuffnang. 

Ok, secara jujurnya pendapatan dari blog aku ni rasanya lebih berbaloi dan laju dengan menggunakan perkhidmatan dari UnrulyMedia dan Google Adsense. Serius aku tak bohong, Google Adsense di blog ini pun mampu mendapat paling kurang pun RM50 sebulan. Ok la tu kan dari tak dapat apa apa. Serius aku suka Google Adsense, hehehehe..

Ok pada peminat wanwidget (ader ker), kalau korang rasa macam aku kurang aktif sikit beberapa hari ni, korang jangan risau, aku tetap ada diblog wanwidget ini. Kalau aku tak aktif di blog ini maknanya aku aktif di blog yang lain. Korang boleh komen dan melawat aku di blog English dan Tech. Kompem aku ada kat situ. Ok, kembali pada tajuk utama, jom join segmen review me-review ni, korang tak nak ker join projek suka sama suka.

Korang Review Aku, Aku Review Korang, adil kan, Jom Review

UPDATE : Antara yang telah me-review dan telah diluluskan oleh pihak Alexa (23/4/12)

1. http://www.anakulucheka.com/

2. http://yastro.blogspot.com/

3. http://jebengotai.com/

4. http://www.ciktom.com/

5. http://pascaspm.com

6. http://papankekunci.com/

7. http://www.notafaura.com/

8. http://akhiyy.com/

Comments

    • says

      iklan adsense kena apply, bila sudah ada akaun google adsense, maka kita letakkan kod iklan adsense kedalam blog, jujur aku katakan adsense mudah ja dapat klik berbanding nuffnang yang kadang kadang tiada, ini kenyataan, x tau kenapa… :)

  1. says

    nnti ada masa review blog sy juge ye… nnti sy add via event kat FB tu ;)

    sama2 reviewlah

    sy sedih sikit bab adsense ni… sebelum ni, bila sy psg, ada juga muncul iklannya, tp sejak dpt status pending payment ni, iklannya tak muncul2 so tu sbb sy tinggalkan adsense dulu. ada idea apa2 tak, juan?

    wah setiap bulan ada income dari adsense? tahniah… utk blog ni ke?

    dan thniah dpt BE. blog sy belum dpt lagi sejak yg last bulan februari hari tu.
    Ummi Hanie recently posted..Scrapblog sudah ditutup, kini giliran Picnik pula

  2. says

    sangat interesting idea ko nie,simple tapi apsal aku tak terpikir selama nie yer… aku minta kebenaran awal2 nak buat benda yang sama kat blog aku k? nak mintak orang tolong reviewkan gak :D

    btw, aku dah pon tulis review untuk blog ko, sila review blog aku balik, aku masih lagi dalam ranking 7k kat m’sia :(
    samanosuke_04 recently posted..Akhirnya Aku Dapat Main Dota 2!!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge