Apa Itu Quantum Metal

Quantum Metal Sdn Bhd adalah sebuah syarikat pengedar emas jongkong terbesar yang sah beroperasi di Malaysia sejak tahun 2012. Pemilik iaitu founder Quantum Metal adalah bernama Dato Lim Khong Soon. Sumber emas Quantum Metal adalah dari lombong emas Perth Mint Australia. Dan syarikat Quantum Metal menjadi supplier emas jongkong fizikal kepada Bank Muamalat, Affin Bank, Ar Rahnu Tekun, MyAngkasa dan lain lain. Dengan kata lain, program pelaburan emas (buku akaun emas) dari bank bank dan institusi kewangan ini adalah menggunakan sumber emas dari syarikat Quantum Metal.

Bagaimana pun, syarikat Quantum Metal mengorak langkah dengan memperkenalkan program pelaburan emas digital bersama Quantum Metal untuk orang awam iaitu rakyat Malaysia pada tahun 2019. Program ini memperkenalkan tagline anda boleh memulakan langkah pertama untuk melabur dalam emas dengan modal minima serendah RM10 SAHAJA. Kenapa boleh jadi murah? Semua ini boleh berlaku adalah kerana anda beli emas dalam bentuk “digital”. Jualan emas dalam bentuk fizikal tidak memungkinkan pembelian emas boleh jadi serendah RM10.

Dato Lim Khong Soon adalah founder dan ceo Quantum Metal
Dato Lim Khong Soon adalah founder dan ceo Quantum Metal

Info Tentang Quantum Metal

Isu semasa yang hangat diperkatakan tentang Quantum Metal adalah berkenaan program beli emas tidak boleh dapat emas. Sebenarnya anggapan ini adalah salah. Jawapan yang betul adalah, syarikat Quantum Metal adalah pengedar emas jongkong di Malaysia. Cumanya untuk memudahkan orang awam untuk membeli emas dengan modal rendah, maka program pelaburan emas digital diperkenalkan. Jangan bimbang, pembelian emas secara online telah dibackup 100% dengan emas fizikal sebenar. Malah anda boleh tukarkan emas digital yang anda beli kepada emas fizikal kalau mahu. Jadi tidak ada isu scam dan sebagainya.

Adakah program pelaburan emas Quantum Metal halal? Jawapannya adalah YA!!. Syarikat Quantum Metal ada sijil patuh syariah. Jadi tidak ada isu orang Islam ragu ragu beli emas kerana bimbangkan riba. Sudah saya jelaskan tadi di atas yang Quantum Metal adalah pengedar emas jongkong dan program pelaburan emas digital dibackup dengan emas fizikal sebenar. Jadi sudah tentulah ianya adalah halal dan shariah compliant.

Program Emas Quantum Metal

  1. GSA Quantum Metal –  akaun beli, jual dan simpan emas
  2. GCA Quantum Metal – akaun pajak emas online
  3. GAE Quantum Metal – akaun gandakan modal pembelian emas

Setakat artikel ini ditulis, hanya ada 3 jenis akaun yang diperkenalkan. Nasihat saya, orang kebanyakkan dan hanya ada modal rendah, sila buat pelaburan emas di akaun Gold Storage Account (GSA) dan Gold Convert Account (GCA). Hanya kepada yang pandai teknikal analisis, pandai baca isu semasa dan ada yang modal baru saya galakkan untuk buat pelaburan emas di akaun Gold Asset Enhance (GAE). Namun ini pendapat peribadi saya ya. Wang anda adalah keputusan anda.

Register Quantum Metal

  • QuantumMetal ] – sila klik link ini untuk mendaftar.
  • WhatsappQuantumMetal ] – jom masuk Whatsapp group kendalian kami di sini jika ada apa apa yang kurang faham berkenaan proses pendaftaran dan apa apa tentang melabur emas dalam Quantum Metal ya.

Berapa modal untuk daftar menyertai Quantum Metal? Tidak ada modal apa apa. Anda daftar, buat pengesahan (verification) dan boleh mudah beli emas. Dan saya juga sediakan group Whatsapp kendalian saya dan upline (dealer) untuk menjawab apa apa soalan yang anda bangkitkan. Kami akan jawab semampu kami. Kalau anda yang bertanya adakah boleh buat income pendapatan aktif dan pasif bersama Quantum Metal. Jawapannya adalah ya boleh. Berminat? Jom register sekarang juga. BYE!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.