Simkad Prepaid BeMobile

Telco Be Mobile telah memperkenalkan simkad jenis prepaid dan juga hybrid postpaid. Dan di artikel ini saya ingin berkongsikan dengan anda tentang simkad prepaid BeMobile. Dan sudah tentu kenapa pengguna simkad pra-bayar (prepaid) mendapat permintaan tinggi di kalangan pengguna adalah kerana bayaran langganan bulanan adalah lebih rendah dan lebih murah berbanding simkad jenis postpaid. Jadi simkad prepaid dari Be Mobile juga tidak terkecuali menawarkan kadar murah dan menjimatkan yang setara dengan simkad prepaid lain yang ada di pasaran.

Pertama sekali, perlu di ingatkan yang simkad Be Mobile menggunakan rangkaian dari pencawang DIGI buat masa ini. Dan di masa akan datang pengguna simkad Digi mahupun Celcom akan menikmati capaian dari kedua dua network telco ini selepas penggabungan kedua dua syarikat telekomunikasi ini. Dengan kata lain, selepas ini samada pengguna simkad Digi mahupun Celcom akan menikmati kedua dua rangkaian sekaligus mengikut line mana yang lebih kuat di kawasan berkenaan. Harap maklum.

Simkad Prepaid BeMobile Dengan Emas Toyyib Gold
Simkad Prepaid BeMobile Dengan Emas Toyyib Gold

Simkad Prepaid Be Mobile

TAGLINE Be Mobile adalah “Always Connected” membawa maksud sentiasa ada sambungan dan capaian internet. Dengan kata lain, pengguna simkad BeMobile akan menikmati ke semua plan telco akan menawarkan UNLIMITED INTERNET walaupun untuk pakej telco yang paling murah. Menarik bukan? Tetapi yang menjadi perbezaan adalah dari segi kelajuan speed internet itu sendiri. Paling tidak aplikasi media sosial sentiasa terhubung walaupun dalam keadaan kelajuan internet yang rendah.

Pakej Plan Prepaid BeMobile

 • Be 10 (RM10) – unlimited call ke sesama rangkaian BeMobile. Unlimited internet pada speed 1Mbps (bukan info sebenar)
 • Be 30 (RM30) – unlimited call ke semua rangkaian. Unlimited internet pada speed 3Mbps (bukan info sebenar)
 • Be 50 (RM50) – unlimited call ke semua rangkaian. Unlimited internet pada speed 6Mbps (bukan info sebenar)

*** Buat masa ini telco BeMobile (13 July 2023) belum melancarkan lagi plan telco untuk simkad BeMobile. Kami akan update selepas pelancaran rasmi termasuk pakej plan internet yang sebenar. Harap maklum!!!.

Cara Langgan Data Internet BeMobile

 1. Sila buka aplikasi BeMobile
 2. Sila pastikan kredit sudah ada pada aplikasi BeMobile. Kalau belum ada sila buat tambah nilai terlebih dahulu dengan klik pada menu “Deposit”
 3. Sila klik pada menu “Package”
 4. Sila klik pada plan telco/internet yang anda mahukan
 5. Sila klik “Confirm/Subscribe” pada pakej plan yang anda mahukan
 6. Done.

Kesimpulannya adalah, anda kena pastikan yang aplikasi BeMobile sudah ditopup siap siap dengan kredit sebelum mula melanggan mana mana pakej pelan telco internet yang ada. Hanya selepas ada baki kredit yang mencukupi barulah anda boleh langgan/subscribe pakej plan yang anda mahukan. Harap maklum.

Cara Daftar/Register Bemobile

 • App Bemobile ] –  sila muat turun (download) app Be mobile terlebih dahulu dan pasang (install). Anda boleh terus cari di Google Play (Android) atau di App Store (Apple iOS)
 • Daftar BeMobile ] – sila klik link ini untuk mendaftar/register BeMobile. Sila pastikan link ini membawa anda proses register menggunakan aplikasi Bemobile ya.
  • Sila pastikan anda buat KYC iaitu upload IC depan belakang
  • Sila upload gambar selfie bersama MyKAD
  • Sila update maklumat berkenaan nombor akaun bank anda
  • Sila selesaikan pada bahagian profile untuk pengesahan ya
 • Whatsapp ] – ini adalah group Whatsapp kendalian saya untuk saya uruskan pertanyaan, pembelian dan pendaftaran (register) ahli baru BeMobile. Masuk ke dalam group selepas daftar. Buat bayaran RM10 kepada saya tidak termasuk kos pos. Dan saya akan poskan simkad kepada anda. Selesai.

Selalu orang akan tanya apa kelebihan guna simkad sekian dan sekian. Ianya menjadi penanda aras sebab kenapa mereka perlu berpindah dari menggunakan simkad yang lama kepada simkad dari telco yang baru. Jawapan saya adalah, di dalam BeMobile, EMAS adalah kelebihan paling utama kepada pengguna simkad BeMobile tidak kisahlah samada simkad prepaid mahupun hybrid postpaid. Anda beli barang, anda buat apa apa bayaran bil termasuk bayar bil telco sendiri menggunakan aplikasi BeMobile, anda akan dapat ganjaran reward dalam bentuk emas digital. Menarik bukan?

Macam mana dengan pakej plan telco dan data internet simkad prepaid BeMobile? Menarik? Berbaloi? Memang berbaloi bagi saya. Anda dapat sambungan internet unlimited untuk pakej paling murah dan dalam masa yang sama setiap kali bayar bil akan dapat ganjaran emas. Berminat daftar sekarang melalui link di atas dan masuk ke dalam group untuk apa apa bantuan serta pertanyaan. Tunggu apa lagi, jom jadi pengguna simkad Be Mobile. BYE!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.